2014. 12. 01.

Üdítő rántotta

Amióta futok, amióta mindegy mikor fekszem le este, mindig felébredek reggel 6:50-kor, amióta folyamatos pörgés van, amióta eldöntöttem, hogy bizony kell enni a nap ezen szakában is, amióta felismerem a házi tojás és a nagyüzemi tojás közti ordító különbséget, azóta valahogy jól esik alkalmanként a reggeli rántotta.
Én mindig szalonnát pirítok, jó sokat, tehát konkrétan kibélelem a serpenyő alját. Ez adja a zsiradékot a tojásnak, amit összekeverek és ráöntök az üveges szalonnára. Nem kevergetem aztán serpenyőben, hanem lassú fokozaton sütöm úgy, hogy a széleit mindig elválasztom az edény falától. Szeretem, amikor lágy marad a közepe. Ekkor lilahagymát szeletelek rá, feta sajtot tördelek hozzá, felnégyelek két koktélparadicsomot és egy kevés petrezselymet szórok rá. Só, bors, a csodás színek és már mosolyog is a reggel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése